Historisk tur


Historisk tur langs DEN GAMLE GRÆNSE

(Klik på billede for stort format)

KONTAKT:

ALSBUSSEN

v/Jørn Christiansen

Randersvej 100A

9500 Hobro - DK

Tlf. +45 21 75 41 99

Mail: info@als-bussen.dk

www.als-bussen.dk

Alsbussen Hobro turistkørsel

Følg den gamle grænse, spis på Den gamle Grænsekro og hør de interessante historier.


Efter endt opsamling, kører vi mod Sønderjylland. Undervejs serverer vi kaffe og et

rundstykke i bussen.


Vi skal først til Taps, hvorfra vi kører med lokal guide langs noget af det forløb, grænsen havde i tidsrummet 1864 til 1920. Efter nederlaget i den anden slesvigske krig mistede vi omkring 40% af riget, så den gamle grænseegn er af den grund rig på historier.


Ruten går over Christiansfeld, Hejlsminde og Skamlingsbanken. Undervejs fortæller guiden om grænsens historie, herunder selve grænsedragningen i 1864, smuglerhistorier, sprogstriden på Hejls skole og Kær Mølle, hvor mølleren selv flyttede grænsen. Vi hører naturligvis også om genforeningen og baggrunden for, at Christian den X og den hvide hest kunne passere gennem de 8 æresporte til Christiansfeld. Hertil kommer en række andre anekdoter fra den tid. Denne del af turen varer omkring 2 timer.


Efter den historiske udflugt kører vi til Den gamle Grænsekro, hvor vi får vores middag serveret. Herefter kører vi ind til Christiansfeld, hvor der undervejs bliver mulighed for at handle honningkager. 

Opholdet i Christiansfeld varer cirka 1 time. Her vil eftermiddagskaffen med brød blive indtaget. 

 

Herefter kører vi hjemad. Vi er hjemme sidst på eftermiddagen efter en spændende dag fyldt med informationer om og oplevelser omkring Danmarks- og Sønderjyllands historie og naturområder.


Turen inkluderer:

Kørsel

Tur med lokal guide

Middag

Eftermiddagskaffe med brød

Alle lovpligtige skatter og afgifter.


Pris: DKK 500,00 per person ved minimum 35 personer.